19.02. 2021r. w ramach realizacji programu „DOBRZE JEMY ZE SZKOŁĄ NA WIDELCU” uczniowie klas I-III uczestniczyli w warsztatach kulinarnych ,,Śniadanie na szóstkę’’. Zajęcia miały na celu rozwijanie świadomości codziennej potrzeby spożywania śniadania oraz utrwalanie prawidłowych nawyków żywieniowych. Podczas lekcji rozmawialiśmy o produktach zbożowych, które są ważnym elementem zdrowego żywienia. Następnie uczniowie oglądali różne rodzaje kasz i próbowali je nazywać. Na koniec dzieci skomponowały własne, zdrowe musli, które zabrały ze sobą do domów (płatki owsiane, pestki słonecznika, dyni, rodzynki, żurawina, wiórki kokosowe, płatki migdałowe, orzechy – wszystko zalane herbatą z miodem i cytryną, zapieczone przez 20 minut w 200 stopniach). Mamy nadzieję, że następne stworzą już samodzielnie.
Dziękujemy rodzicom klas I-III za współpracę.
Opracowała; A.Gołębiowska